“Праця, оптимізм, постійне самовдосконалення - запорука життєвого успіху”

неділю, 26 квітня 2020 р.

Гірчить Чорнобиль крізь роки гірчить...

Минуло 34 роки...26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталися два вибухи, які повністю зруйнували реактор.
Внаслідок людського недбальства сталася наймасштабніша катастрофа, яку ліквідовували пожежники, шахтарі, науковці. Пройшло 34 роки, і зараз знову від людської недбалості горить Чорнобильський ліс.
Цього року місту Припять виповнилося 50 років. Колись тут проживало понад 47 тисяч осіб, яких евакуювали після Чорнобильської катастрофи. Витік радіації внаслідок вибуху на четвертому енергоблоці ЧАЕС прирівнюють до вибуху 500 атомних бомб, скинутих США у 1945 році на Хіросіму. Точна кількість жертв від аварії на ЧАЕС досі не відома – від декількох тисяч до 100 тисяч людей.
26 квітня – є днем пам'яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Зі щирого серця ми повинні бути вдячні ліквідаторам аварії. Вони ціною свого життя врятували усіх нас.
Пропонуємо пройти веб-квест для учнів 9-11 класів "Чорнобиль".
Посилання на квест: https://is.gd/0jdwqj

Немає коментарів:

Дописати коментар